Äppelpaj med nöttäcke

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Bara nyttigt.

Ingredienser

  • 5 Äpplen
  • 1 msk kanel
  • 1 msk socker
  • Nötter
  • Fiberhavregryn
  • Cocos
  • Mandel
  • Mandelspån
  • 50 g flytande margarin
  • Vaniljsås
  • Naturell yogurt
  • Instruktioner

    Smörj en fom och beströ ev. med lite cocos eller ströbröd. Skär äpplen i klyftor så att det täcker bottnen, strö på lite kanel och socker. Gör ett täcke av en nöt-havre eller cocos blandning, skall bli ca 3 dl. Blanda hur du vill, men jag tog hälften havregryn och sedan nötter, valnötter och mandel som jag hackade. Lägg blandningen på äpplena och ringla ca 50 gram flytande margarin över. Huss in i ugnen i 20 min på 175-200 grader. Avnjuts ljummen med vaniljsås eller naturell yoghurt.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben