Äppelpaj med nöttäcke

Serverar: 8 portioner

Äpplen och nötter i ljuvlig kombination.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • 100 g hasselnötter
  • 3 msk potatismjöl
  • 3 äpple
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Finfördela smöret i mjöl och socker. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en form, 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter. Nagga och förgrädda i 10 minuter.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i hackade nötter och sikta i potatismjöl.
    4. Skala, kärna ur och klyfta äpplena och lägg i formen. Bred över nötsmeten och grädda i 25 minuter.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben