Äppelpaj med smuldeg

Serverar: 4-5 portioner

Gott och väldigt enkelt.

Ingredienser

  • 4-5 äpplen
  • 1-2 msk socker
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk malen kardemumma
  • ½ tsk malen muskot, eventuellt
  • Smuldeg
  • 100 g margarin
  • 2 msk socker
  • 1½ dl havregryn
  • 1½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala eventuellt äpplena och skär dem i tunna klyftor. Bred ut dem i en ugnssäker form. Strö över socker och kryddor.
    3. Smält fettet i en kastrull och rör ner socker, havregryn och vetemjöl. Fördela blandningen över äppelklyftorna.
    4. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Pajen ska vara ljusbrun när den är klar.
    5. Servera med vaniljvisp, vaniljkesella, vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med t. ex. punsch.

    Liknande recept

    45 min
    5
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben