Äppelpaj med smuldeg
Serverar:
4-5 portioner
Gott och väldigt enkelt.
Ingredienser
4-5 äpplen
1-2 msk socker
1 tsk malen kanel
½ tsk malen kardemumma
½ tsk malen muskot, eventuellt
Smuldeg
100 g margarin
2 msk socker
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala eventuellt äpplena och skär dem i tunna klyftor. Bred ut dem i en ugnssäker form. Strö över socker och kryddor.
Smält fettet i en kastrull och rör ner socker, havregryn och vetemjöl. Fördela blandningen över äppelklyftorna.
Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Pajen ska vara ljusbrun när den är klar.
Servera med vaniljvisp, vaniljkesella, vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med t. ex. punsch.
Liknande recept
Äppelpaj i Micro
5
30 min
6-8
4
Matkinas Äppelpaj
3
30 min
4
Drink äppelpaj
1
Äppelpaj lättlagad och supergod
4
1 h
8
Äppelpaj
45 min
5
1
Äppelpaj med pekannötstosca
3.5
3
Kokos äppelpaj
5
1
Äppelpaj med nöttosca
5
12
2
Britt-Maries Äppelpaj Glutenfri
3.3
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!