Äppelpajsfyllda french toast

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Detta är så mumsigt. En riktigt perfekt helgfrukost.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 4 äpplen, klyftade
  • 1 msk smör
  • ½ tsk kanel
  • 2 msk farinsocker
  • 1 apelsin, juicen från
  • Till french toast
  • 6-8 skivor vitt bröd, helst inte dagsfärskt
  • Salt
  • 4 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 1 tsk vaniljsocker (valfritt)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 C.
    2. Gör din äppelfyllning. Smält smöret i en kastrull, ha i äpplena. Stek i ca 5 min. Ha på kanel och socker och rör omkring. Ha på pressad apelsin. Låt koka ihop i ca 5 min, tills äpplena är mjuka.
    3. Blanda ägg, mjölk, kanel, vanilj och salt i en pajform eller liknande låg form. Ta två skivor bröd, ha på äppelfyllning på en av skivorna och lägg sedan på andra skivan bröd. Vänd i äggmixen. Stek på medelvärme tills brödet är gyllene. In i ugnen i ugnsfast form i 5-8 min.
    4. Servera som det är eller med pannkaks sirap, vaniljglass eller florsocker.

    Liknande recept

    3
    10 min
    2
    1
    4
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben