Äppelpannkakor med ricotta
Ett av Mollie Katzens innovativa recept, omtolkat till svenska förhållanden. Kära Mollie har en tendens att mäta allting från hackad lök till yoghurt och smör i amerikanska koppar. Besvärligt. Men det här receptet är enklare.
Ingredienser
250 g ricottaost
350 g rivna äpplen (2-5 st)
2 dl vetemjöl
2 msk flytande honung
1 tsk pressad citron
½ dl solrosfrön
1 tsk kanel
1 krm muskotnöt
4 ägg
½ tsk salt
Instruktioner
- Separera äggen.
- Rör samman gulorna med ricottan, honungen, citronjuicen, kanel, salt och muskot.
Riv äpplena oskalade direkt ner i smeten och rör om efter hand så de inte mörknar.
Tillsätt mjöl och solrosfrön. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
- Klicka ut några matskedar i en stekpanna och forma till runda pannkakor. Grädda några minuter på båda sidorna.
- Blir bäst med lönnsirap till, men sylt eller yoghurt med kanel är också höjdare.
Liknande recept
Kommentarer (0)