Äppelpannkakor med ricotta

Serverar: 4 portioner

Ett av Mollie Katzens innovativa recept, omtolkat till svenska förhållanden. Kära Mollie har en tendens att mäta allting från hackad lök till yoghurt och smör i amerikanska koppar. Besvärligt. Men det här receptet är enklare.

Ingredienser

  • 250 g ricottaost
  • 350 g rivna äpplen (2-5 st)
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk flytande honung
  • 1 tsk pressad citron
  • ½ dl solrosfrön
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm muskotnöt
  • 4 ägg
  • ½ tsk salt
  • Instruktioner

    1. Separera äggen.
    2. Rör samman gulorna med ricottan, honungen, citronjuicen, kanel, salt och muskot. Riv äpplena oskalade direkt ner i smeten och rör om efter hand så de inte mörknar. Tillsätt mjöl och solrosfrön. Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten.
    3. Klicka ut några matskedar i en stekpanna och forma till runda pannkakor. Grädda några minuter på båda sidorna.
    4. Blir bäst med lönnsirap till, men sylt eller yoghurt med kanel är också höjdare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben