Äppelpannkaka på spisen

Serverar: 4-5 portioner

Är superläckert!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1/2 krm salt
  • 5 dl lättmjölk
  • 2 msk sötningsmedel strö- eller råsocker strö
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • 1 urkärnat äpple i skivor
  • 2 msk fett till pannan
  • Ev. malen kanel att strö på
  • Instruktioner

    1. Vispa upp äggen med salt och grahamsmjöl. Tillsätt en deciliter av mjölken och vispa till en slät smet.
    2. Tillsätt resten av mjölken, sötningen och citronraspet. Låt gärna smeten stå ca 1/2 timme att svälla innan du gräddar.
    3. Hetta upp stekpannan med fettet och sänk värmen innan du rör om i pannkakssmeten och startar gräddningen.
    4. Dela det urkärnade äpplet och skär upp i skivor. Fördela dessa ovanpå pannkakan och grädda färdigt. Pudra över kanel och servera. Passar som efterrätt eller mellanmål.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben