Äppelpizza med Kolasås

Serverar: 6 portioner

Frasig pizza med iskall glass och ingefärssmakande kolasås som är svår att sluta äta.

Ingredienser

  • 1 kyld smördeg, ca 400 g
  • 50 g Smör
  • 4 syrliga svenska äpplen
  • ½ dl råsocker
  • 2 msk plockad rosmarin
  • Kolasås
  • 2 dl Arla® vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk hackad färsk ingefära
  • 50 g Smör, kylskåpskallt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Bryn smöret. Skiva äpplena tunt, gärna på mandolin. Täck degen med äppelskivorna. Pensla på smöret, strö över socker och rosmarin. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min.
    2. Kolasås: Koka ihop grädde, sirap och ingefära ca 10 min under omrörning. Dra av från värmen och sila. Skär smöret i tärningar och vispa ner i såsen precis innan servering. Servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben