Äppelpizzor

Serverar: 22 portioner

Ett festligt äppelvetebröd som brukar falla de flesta i smaken. Det går utmärkt att göra dem till två stora pizzor istället, gräddningstiden blir bara något längre.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl mjölk
  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 tsk finstött kardemumma
  • 2 äggulor
  • ½ dl socker
  • Ca 8 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 250 g riven mandelmassa
  • 6 äpplen
  • 1 ½ tsk kanel
  • 2 msk socker
  • 3 msk smält smör
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Finfördela jästen i en bunke och rör ut den med degvätskan. Tillsätt kardemumma, äggulor, socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Ta upp degen på mjölat bord och dela den i bitar. Rulla till bullar och kavla sedan ut dem till rundlar 8-10 cm i diameter. Strö mandelmassan över degen. Skiva äpplena tunt och lägg på dem. Strö över kanel och socker och pensla med smör. Låt jäsa ca 20 minuter.
    4. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben