Äpple- och morotskaka med vaniljtäcke

Serverar: 14 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod, saftig och nyttig efterrättskaka.

Ingredienser

  • 2 dl rapsolja
  • 2½ dl strösocker
  • 3 dl rivet äpple
  • 2 dl rivna morötter
  • 3 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk stött kardemumma
  • Topping
  • 1 burk vanlijkesella 250g
  • Instruktioner

    Blanda olja och socker. Ta i det rivna och rör ner äggen i smeten och vispa runt. Blanda alla torra ingredienser och vänd ned i smeten. Spänn fast ett bakplåtspapper i en springform, 24 cm. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt kakan svalna och bred sedan på vaniljkessellan. Ät och njut!!

    Liknande recept

    4.8
    3 h
    8-12
    32
    5
    1 h 30 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben