Äpplekaka

En god äpplekaka med rivna äpplen.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 150 g margarin
  • 1 msk strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 uppvispat ägg
  • Fyllning
  • 100 g margarin
  • 1 3/4 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3-4 rårivna äpplen
  • Pensling
  • 1/2 ägg
  • Instruktioner

    1. Finfördela matfettet i mjöl blandat med socker och bakpulver. Blanda i det uppvispade ägget och låt degen stå på kall plats en stund. Arbeta degen så lite som möjligt, bara så att ägget nätt och jämnt blandar sig med det övriga.
    2. Rör margarin och socker till fyllningen. Blanda i äggen och arbeta blandningen slät. Tillsätt de rårivna äpplena.
    3. Kavla ut degen och klä en ugnssäker form med degen (låg kant). Spara remsor att lägga över med. Häll den gryniga smeten i formen och garnera med degremsorna till ett rutmönster. Pensla med ägg.
    4. Grädda i 200 grader ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben