Äpplekaka

En god äpplekaka i långpanna med kanel och socker.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 ½ dl socker
  • 100 g margarin
  • 1 ½ dl mjölk
  • 4 ½ dl mjöl
  • 2 ½ tsk bakpulver
  • 4-5 skalade och klyftade äpple
  • Kanel
  • Socker
  • Instruktioner

    Ägg och socker vispas väl. Koka upp mjölk och margarin och slå detta varmt över äggsockerblandningen under rörning. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta. Häll smeten i en smörad och bröad liten långpanna. Lägg äppleklyftorna i rader ovanpå. Strö över kanel och socker. Gräddas i 200 gr varm ugn i 25-30 minuter.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben