Äpplekaka

Serverar: 4-6 portioner

Äpplekakor-recept kan man aldrig få för många av eller hur? Här är en riktig goding.

Ingredienser

  • 4 stora äpplen, päron kan också användas
  • 100 g vetemjöl
  • 150 g socker
  • 75 g florsocker
  • 100 g smör
  • 150 g Odense Mandelmassa 50/50
  • Instruktioner

    1. Ugn 210º.
    2. Skala äpplena, halvera dem och tag bort kärnhuset.
    3. Koka äpplena 2-3 min i vatten.
    4. Blanda mjöl, socker och florsocker. Smula kallt smör i smeten.
    5. Riv Odense Mandelmassa 50/50 grovt och vänd ned den i smeten, lite i taget.
    6. Lägg äpplena i ett litet eldfast fat och fördela smuldegen över dem. Dekorera med riven mandelmassa.
    7. Baktid: Ca 15 min.
    8. Servera äpplekakan varm med vispgrädde, glass eller på danskt vis med crème fraiche.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben