Äpplekaka från Bjäre

Denna äppelkaka är bara så god.......

Ingredienser

  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 100 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllnad
  • 6 äpplen
  • Florsocker att strö över
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl,bakpulver, vanilj och strösocker. Finfördela det rumsvarma smöret däri. Tillsätt ägget och arbeta ihop. Tryck ut lite mer än hälften av degen i en rund smord form, ca 20 cm i diameter, gärna med löstagbar botten.
    2. Skala äpplena och riv dem grovt. Täck degen med äppelraspet. Kavla ut resten av degen och lägg över äppelraspet. Eventuellt lite florsocker på raspet. Tryck ihop degen runt kanten, nagga med en gaffel. Grädda kakan i 175 grader på gallret i botten av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna något innan du lossar den från formen. Sikta florsocker över före serveringen.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben