Äpplekaka med kokos

Serverar: 4-6 portioner

Lättbakad och saftig kaka.

Ingredienser

  • 4 syrliga äpplen
  • 2 ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2½ dl kokosflingor
  • Smör eller margarin till formen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält matfettet och låt det svalna.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kokos och det svala matfettet. Rör ned blandningen i äggsmeten.
    4. Skala, halvera och kärna ur äpplena. Lägg äpplehalvorna med kupiga sidan uppåt i en smord form.
    5. Häll över smeten och grädda äppelkakan mitt i ugnen i ca 25 minuter.
    6. Servera äppelkakan ljummen med vaniljglass, vaniljsås, eller lättvispad grädde eller creme fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben