Äpplekaka på viktväktarvis

Safig och supergod! 12 bitar á 2 poäng per bit kaka.

Ingredienser

  • 2 medelstora syrliga äpplen skalade, urkärnade och hackade
  • ½ dl farin
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 medelstort ägg
  • 50 g smält smör
  • 1 dl naturell lättyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Äppeltäcke
  • 3 medelstora söta äpplen skalade, urkärnade och tunt skivade
  • 1 tsk mald kanel
  • 4 msk lättsockrad aprikossylt
  • Instruktioner

    1. Lägg de hackade äpplena i en liten kastrull tillsammans med 2 msk vatten. Lägg på lock och sjud i 5 minuter eller tills äpplena mjuknat. Flytta över frukten till en mixer och kör till ett slätt mos. Det ska bli ungefär 1 1/4 dl.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Lägg en bit bakplåtspapper i grund, avlång bakform, 25 x 15 cm. Blanda alla torra ingredienser i en bunke eller i matberedare. Tillsätt ägg, margarin, äppelmos, yoghurt och vaniljsocker och blanda.
    4. Häll smeten i formen och lägg äppelskivorna ovanpå. Strö över kanel och grädda i 35 minuter tills kakan fått fin färg. Värm aprikossylten med 4 msk vatten och rör om tills sylten smält.
    5. Pensla glasyren över kakan och servera den antingen varm eller kall.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben