Äpplekompott med glögg glass och pepparkakscrunch

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Denna efterrätt ska jag bjuda på efter julbordet imorgon! Testade det förra året och det var väldigt gott occh lagom enkelt :)

Ingredienser

  • Glass
  • ½ liter vaniljglass
  • 1 dl glögg
  • Kompott
  • 2 äpplen
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 2 msk vatten
  • 1 msk kanel
  • Till servering
  • Pepparkakor
  • Instruktioner

    1. Ta ut glassen i rumstemperatur och blanda i glögg när den mjuknat. Ställ in i frysen igen.
    2. Kärna ur äpplena och skär dem i tärningar. Lägg äpplen, socker och vatten i en kastrull och låt koka tills äpplena känns mjuka. Rör då ner kanelen.
    3. Lägg kompotten i fyra glas eller skålar. Toppa med glassen och pepparkakor som du brutit i mindre bitar.

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (1)

    crazylelle 30 december 2010

    Det funkar även att göra kompotten i förväg och sen värma på den i mikron =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben