Ärtiga majsbiffar med tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Matiga, vegetariska biffar som serveras med en fräsch tomatsalsa, bulgur och en klick yoghurt.

Ingredienser

  • 380 g kokta kikärter
  • 380 g kokta vita bönor
  • 300 g majskorn
  • ½ kruka persilja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 dl riven ost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 4 port bulgur
  • ½ gurka
  • 4 tomater
  • 1 rödlök
  • 1 lime
  • 2 msk olja
  • 65 g salladsmix
  • 1 dl matyoghurt, 10%
  • Instruktioner

    1. Skölj kikärterna och bönorna i en sil under kallt vatten och låt dem rinna av. Låt majsen rinna av. Strimla persiljan. Lägg ärterna och bönorna i en mixer och mixa slätt.
    2. Lägg ärt- och bönmixet i en bunke. Vänd sedan ner majskorn, persilja, sambal oelek, majsstärkelse och ost. Krydda med salt och peppar.
    3. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
    4. Skala och dela gurkan på längden och kärna ur den. Finhacka den och tomaterna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda grönsakerna. Pressa över limesaft och ringla över hälften av oljan. Smaka av med salt och peppar.
    5. Forma ärt- och bönmixet till 8 biffar och stek dem i resten av oljan i en stekpanna tills de är gyllenbruna.
    6. Servera biffarna med bulgur, sallad, yoghurt och tomatsalsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben