Ärtpestopasta med sockerärter och fetaost

Serverar: 4 portioner

Peston passar även bra som sås till grillat kött eller fisk. Vegetarisk rätt. 660 kalorier per portion

Ingredienser

  • 400 g pasta, tex. penne
  • 200 g sockerärter
  • 100 g fetaost, 16 %
  • Pesto
  • 1 kruka basilika
  • 1 dl tinade gröna ärter
  • 50 g valnötter
  • 50 g riven ost, 17%
  • ½ dl rapsolja
  • ½ dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt sockerärterna koka med när ca 2 minuter återstår av pastan. Repa bladen från basilikan och spara några till garnering. Mixa basilika, gröna ärter, nötter, ost och olja med mixerstav. Späd med vattnet och krydda med salt och peppar.
    2. Låt pastan rinna av och blanda den med peston. Smula över fetaost och garnera med de sparade basilika bladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben