Afrikansk kikärtsgryta

Serverar: 4 portioner

Riktigt smarrig, med cashewnötter och goda kryddor!

Ingredienser

  • 300 g kokta kikärtor
  • 50 g cashewnötter
  • 2 burkar hela tomater
  • 3 msk jordnötssmör
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 hackad gul lök
  • Curry
  • Oregano
  • Chilipeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Socker
  • Instruktioner

    1. Stek löken i botten på en kastrull, häll i tomaterna och kikärtorna. Koka upp med buljongen och jordnötssmöret, smaka av med kryddorna. Koka ca. 10 minuter, häll i nötterna när en minut återstår.
    2. Servera med cous-cous.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    trampolin 4 maj 2008

    Det var gott

    Bok_Choy 17 september 2008

    Hittade receptet på vegetariskt.com. Enkelt och samtidigt bland det godaste jag ätit, Jag skippade sockret, hällde i lite tomatpuré och vitpeppar också. Nästa gång kör jag med krossade tomater istället för hela. Alldeles underbar gryta!

    Mistys 2 maj 2009

    En supergod gryta man gärna äter om och om igen. Rekomenderas.

    misstoso 19 maj 2009

    Älskar denna grytan!

    Bianca72 13 februari 2010

    Väldigt god gryta, och som alla grytor ännu godare dagen efter, när alla kryddorna fått mogna till sig. Rekommenderas om man tycker om jordnötter.

    saxa 15 januari 2016

    Gott och smakrikt. Kommer att öka mängden jordnötssmör, hade valnötter istället för cashewnötter som var slut här hemma. Kommer absolut att göra denna igen. Körde med fullkorns bulgur.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben