Riktigt smarrig, med cashewnötter och goda kryddor!
Ingredienser
300 g kokta kikärtor
50 g cashewnötter
2 burkar hela tomater
3 msk jordnötssmör
2 dl grönsaksbuljong
1 hackad gul lök
Curry
Oregano
Chilipeppar
Salt
Svartpeppar
Socker
Instruktioner
Stek löken i botten på en kastrull, häll i tomaterna och kikärtorna. Koka upp med buljongen och jordnötssmöret, smaka av med kryddorna. Koka ca. 10 minuter, häll i nötterna när en minut återstår.
Hittade receptet på vegetariskt.com.
Enkelt och samtidigt bland det godaste jag ätit,
Jag skippade sockret, hällde i lite tomatpuré och vitpeppar också. Nästa gång kör jag med krossade tomater istället för hela.
Alldeles underbar gryta!
Mistys2 maj 2009
En supergod gryta man gärna äter om och om igen. Rekomenderas.
misstoso19 maj 2009
Älskar denna grytan!
Bianca7213 februari 2010
Väldigt god gryta, och som alla grytor ännu godare dagen efter, när alla kryddorna fått mogna till sig. Rekommenderas om man tycker om jordnötter.
saxa15 januari 2016
Gott och smakrikt.
Kommer att öka mängden jordnötssmör, hade valnötter istället för cashewnötter som var slut här hemma.
Kommer absolut att göra denna igen.
Körde med fullkorns bulgur.
Det var gott
Hittade receptet på vegetariskt.com. Enkelt och samtidigt bland det godaste jag ätit, Jag skippade sockret, hällde i lite tomatpuré och vitpeppar också. Nästa gång kör jag med krossade tomater istället för hela. Alldeles underbar gryta!
En supergod gryta man gärna äter om och om igen. Rekomenderas.
Älskar denna grytan!
Väldigt god gryta, och som alla grytor ännu godare dagen efter, när alla kryddorna fått mogna till sig. Rekommenderas om man tycker om jordnötter.
Gott och smakrikt. Kommer att öka mängden jordnötssmör, hade valnötter istället för cashewnötter som var slut här hemma. Kommer absolut att göra denna igen. Körde med fullkorns bulgur.