Afrikansk köttgryta

Serverar: 8 portioner

Perfekt bjudgryta som kan lagas dagen före och bara värma upp när gästerna kommer.

Ingredienser

  • 1½ kg benfritt nöt eller lammkött
  • 2 msk olja
  • 3 gula lökar
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 1-2 finhackade chili utan kärnor
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 msk curry
  • 1 msk salt
  • 2 burkar hela tomater, à 400 g
  • 1 burk kokosmjölk, à 400 g
  • Instruktioner

    Skär köttet till grytbitar, ca 3*3 cm. Stek i oljan tills det fått fin färg runt om. Klyfta löken och låt den steka med ett par minuter. Tillsätt alla kryddor och låt dem fräsa med en minut. Salta och tillsätt tomater och kokosmjölk och låt grytan koka tills köttet är mört, 40-60 minuter. Servera gärna med couscous eller ris.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben