Afrikanska lammkotletter

Serverar: 6 portioner

Ni som är glada för lamm så är det här ett annorlunda recept. Alltid kul med något nytt tycker jag. Visste ni att kummin hör till morotsfamiljen?

Ingredienser

  • 6 lammkotletter
  • 1,25 dl olivolja
  • 2 msk mald kummin
  • 1 msk mald koriander
  • 1 riven lök
  • 4 krossade vitlöksklyftor
  • ½ tsk cayennepeppar
  • ½ tsk svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • Ris
  • 200 g ris
  • 65 g kokosmjölk
  • 1,8 dl kokosflingor
  • 50 g socker
  • Instruktioner

    1. Skär bort överflödigt fett från köttet. Lägg dem i en ugnsfast form.
    2. Blanda oljan med resten av ingredienserna i en bunke. Häll blandningen över lammköttet och marinera i kylskåp i 3 timmar.
    3. Grilla på medelvärme till önskad genomstekning. Det ska serveras med riset.
    4. Ris: Koka upp riset med mjölken. Rör ned kokos och socker. Sjud under lock tills all vätska har avdunstat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben