After Eight-cheesecake

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme

Detta är en riktigt god cheesecake!

Ingredienser

  • Ca 12 digestivekex
  • 75 g smält smör
  • Fyllning
  • 800 g cream cheese
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 4 ägg
  • 8 plattor After Eight
  • Dekorering
  • After Eightplattor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda digestivekex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
    3. Rör ihop cream cheese och socker. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och vispa till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
    4. Häll häften av smeten över pajskalet. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 10 minuter eller tills kakan stelnar något. Lägg försiktigt ut cirka 8 bitar After Eight och fyll på med resten av smeten.
    5. Grädda i ytterligare 50 minuter. Låt kakan svalna något och dekorera sedan med flera After Eight.
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    molina 28 oktober 2008

    Denna goa kaka ska provbakas o avnjutas till fredasmyset..mmm

    thaismart 4 november 2010

    Himmels gott!.....................tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben