After eight-glass med blåbärshallon

Serverar: 4 portioner

Toppengott och enkelt! Passar som nyårsdessert.

Ingredienser

  • 1½ liter gammaldags vaniljglass, köpt i affär
  • 150 g mintchockladplattor
  • 1 paket blåbär och hallon, frusna ca 400 g
  • ½ msk citronsaft
  • 4-5 msk strösocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker
  • Garnering
  • ½ dl mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Rör glassen mjuk. Blanda ner grovt hackad after eight chocklad. Lägg det i en vacker frysbar skål. Frys i minst 3-4 timmar.
    2. Lägg de frusna bären i en skål. Strö sockret och citronsaften över bären. Rör om och låt det tina några timmar.
    3. Vispa grädden och sockret pösigt. Servera glassen med bären och den vispade grädden.. Dekorera glassen med myntan eller citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    robbz 19 juni 2009

    Mmmmm... det här låter ju riktigt smarrigt.. det måste jag pröva!!! Tackar för förslaget ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben