After Eight muffins

Serverar: 6-8 portioner

Har man Afther Eight choklad hemma efter jul, nyår eller andra helger, kan man göre dessa saftiga och goda muffins.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 100 g smält smör
  • 2 dl gräddfil eller yoghurt naturell
  • 4 - 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vanilinsocker
  • 4 msk kakao
  • 6 - 8 chokladmintplattor, After Eight eller likvärdig choklad
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan försiktigt ned margarin och gräddfil/yoghurt.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en annan skål, sikta gärna. Blanda sedan smeten och de torra ingredienserna till en jämn smet.
    3. Skeda upp smet till 3/4 och stick en mintplatta i varje form, dock ej för djupt då chokladen annars fastnar i botten av formen. Grädda i 225°C ca 15-20 min.
    4. Tips: Passar utmärkt i ljus (sockerkaksmet) muffinssmet också.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    matnjutaren 3 januari 2009

    Var riktigt smarriga. Jag tog inte färdiga after eight. Jag smälte vanlig blockchoklad och droppa i lite pepparmintsolja. Bara för att kunna varva lättare utan att fastna i botten. ;) Lätt recept, men inte "så avancerat"..så det får en 4:a av mej. Tack för receptet! :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben