After Eightbitar

Serverar: 25 portioner

Lyxiga och lättbakade bitar med knaprig botten och supergod chokladtryffel med mintsmak.

Ingredienser

  • 200 g chocolate chip cookies
  • 50 g rumsvarmt smör
  • Chokladtryffel
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g After Eight-choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • ½ dl mjölk
  • 50 g smör
  • Garnering
  • Sockerkulor eller strössel, gärna färgglatt
  • Instruktioner

    1. Klä en form ca 10x20 cm med bakplåtspapper.
    2. Krossa kakorna ganska fint i en matberedare eller med en mortel. Arbeta in det mjuka smöret i kaksmulorna. Blanda till en massa och tryck ut den i ett tunt lager i bottnen på formen. Ställ i kylen medan du gör chokladtryffeln.
    3. Grovhacka chokladen och lägg den i en kastrull tillsammans med After Eight-bitarna. Tillsätt grädde, mjölk och smör. Värm på låg temperatur under omrörning tills allt har smält.
    4. Häll tryffelsmeten i formen över kakbottnen och låt svalna. Ställ kakan i kylen och låt stelna ca 4 timmar.
    5. Lossa kakan från formen och skär den i bitar med en varm kniv. Garnera med sockerkulor eller strössel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben