Aioli från grunden

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 15 minuter

Visst är det gott med en klick egenvispad aioli i fisksoppan.

Ingredienser

  • 2 äggulor från ekologiska ägg
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt
  • ½ krm cayennepeppar
  • 2 tsk citronsaft - pressad från ekologisk citron
  • 1-3 klyftor vitlök - pressade
  • Ca 3 dl rapsolja
  • Ev någon örtkrydda t ex gräslök
  • Instruktioner

    1. Vispa samman alla ingredienser utom olja och örtkryddor.
    2. Vispa ner oljan i en tunn stråle. Tillsätt mer olja om aiolin blir för tunn, mer vatten om den blir för tjock.
    3. Om aiolin skär sig. Börja om med en ny äggula och vispa ner den misslyckade aiolin i en tunn stråle.
    4. För ett bra resultat ska alla ingredienser ha samma temperatur.
    5. Tillsätt ev örtkrydda vid serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben