Aioli med nässlor

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 40 minuter

Nässlorna plockar man på vårkanten när de precis har kommit upp, de bränns inte då och smakar ljuvligt. Tror även att det finns att köpa frysta i t ex saluhallar-

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk salt
  • 2 msk senap
  • 5 dl olja
  • 4 dl nässelblad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka vitlöken grovt, salta och krossa vitlöken tillsammans med saltet tills det blir puré. Lägg purén i en skål. Tillsätt 2 äggulor och senap i skålen och vispa lätt. Häll i oljan lite i taget och vispa hela tiden, så att såsen bildar en majonnäs.
    2. Koka upp vatten, lägg i nässelbladen i 10 sekunder så att de får ett uppkok, skölj nässlorna i kallt vatten. Krama ur allt vatten, hacka dem fint och blanda i dem aiolin. Blanda samtidigt i vinäger. Rör om!
    3. Servera med grillat kött eller fisk.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    svengelsk 22 mars 2014

    Nässlor bränns på våren också, använd handskar.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben