Nässlorna plockar man på vårkanten när de precis har kommit upp, de bränns inte då och smakar ljuvligt. Tror även att det finns att köpa frysta i t ex saluhallar-
Ingredienser
2 äggulor
2 klyftor vitlök
1 tsk salt
2 msk senap
5 dl olja
4 dl nässelblad
1 msk vitvinsvinäger
Instruktioner
- Skala och hacka vitlöken grovt, salta och krossa vitlöken tillsammans med saltet tills det blir puré. Lägg purén i en skål.
Tillsätt 2 äggulor och senap i skålen och vispa lätt. Häll i oljan lite i taget och vispa hela tiden, så att såsen bildar en majonnäs.
- Koka upp vatten, lägg i nässelbladen i 10 sekunder så att de får ett uppkok, skölj nässlorna i kallt vatten. Krama ur allt vatten, hacka dem fint och blanda i dem aiolin.
Blanda samtidigt i vinäger. Rör om!
- Servera med grillat kött eller fisk.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Nässlor bränns på våren också, använd handskar.