Airams mjuka LCHF-pepparkaka

Kommer från Airams LCHF-blogg =). Jättegod om jag får säga det själv!

Ingredienser

  • 200 gram smält smör
  • 3 ägg
  • 2 dl sukrin
  • 1 msk fiberhusk
  • 4 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk ingefära
  • 1 tsk nejlikor
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 tsk kanel
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader
    2. Ta en springform med smörpapper i botten, "bröa" med smör och mandelmjöl. Vispa äggen med sukrin och fiberhusk länge och väl till smeten är fluffig och ljust gul.
    3. Tillsätt mandelmjöl + bakpulver + kryddorna Strila ner smöret och vänd ihop hela smeten försiktigt med slickepott -> vispa inte. Häll (den ganska tjocka) smeten i formen och grädda på mittenfalsen i 35-40 min.
    4. Låt svalna i formen innan den stjälps upp.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Swedishdiva 2 december 2011

    Tror du att man kan köra hälften kokosnötsmjöl och hälften mandelmjöl? Kan tycka att det blir så mäktigt med bara mandelmjöl ibland. Tack :)

    CissiF 19 december 2011

    Ja, det tror jag absolut! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben