Ajvarburgare med picklad paprika

Serverar: 4 portioner

Ajvar är en kryddig paprikaröra som passar strålande till grillat eller som smaksättning i marinader, såser, potatissallader, you name it. Här i en ljuvligt god vegetarisk burgare!

Ingredienser

  • 2 burkar svarta bönor, à 400 g, ca 6 dl kokta
  • 2½ dl kokt råris
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 dl ajvar relish
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad koriander
  • 2 tsk spiskummin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Picklad paprika
  • 2 röda paprikor
  • 2 gula paprikor
  • 2 gula lökar
  • 1 dl ättikssprit, 12 %
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vatten
  • Servering
  • 4 hamburgerbröd
  • Salladsblad
  • Instruktioner

    1. Ajvarburgare: Häll av spadet från bönorna och skölj i vatten. Mixa till en grynig puré i en matberedare. Du kan även mosa dem med hjälp av en gaffel. Häll ner i en skål. Blanda ner kokt råris, majsstärkelse och ajvar relish. Hacka den gula löken och vitlöksklyftan fint och vänd ner tillsammans med koriander, spiskummin, salt och svartpeppar. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i lite olja. Du kan även lägga dem på grillen.
    2. Picklad paprika: Strimla paprikorna och skiva löken. Blanda ihop med ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under lock i 15 minuter. Häll över allt i en glasburk och låt svalna helt i kylskåpet. Klart!
    3. Rosta hamburgerbröden. Fyll med salladsblad, ajvarburgare och picklad paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben