Albondigas är chilenska köttbullar kokta i en tomatsås.
Tomatsåsen får en fyllig och len smak tack vare kaffegrädde, socker och lagerblad.
500 kalorier per portion
Ingredienser
400 g nötfärs
1 tsk salt
Peppar
Sås
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
2 burkar krossade tomater, á 400 g
2 msk kaffegrädde
2 lagerblad
1 krm socker
Salt
Peppar
1 tsk oregano
Potatismos
1 kg potatis
1 msk smör
1- 1 ½ dl mjölk
Salt
Peppar
Tillbehör
200 g broccoli
Har gjort och ätit detta idag. Jätte,jätte god sås. Slickade nästan tallriken. Den kommer vi säkert göra igen i något annat sammanhang, till pasta kanske. Köttbullarna var också helt ok. Vissa i familjen tyckte dom blev för hårda och kompakta. Kanske pga av att man inte ska ha ströbröd och ägg i som i våra svenska köttbullar. Fast dom ska säkert vara så. Denna rätt kommer vi absolut att göra igen, men kanske ändra lite på köttbullarna. Tack för en bra variation till våra vanliga köttfärsrätter.