Alkoholfria Fikon i Madeira rutor

Serverar: 20-30 portioner

Sockerkaksbotten som smaksätts med torkade fikon och madeira essens. Som pricken över i:et toppas kakan med en läskande färskostglasyr med apelsinsmak.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl råsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 20 torkade fikon
  • 3 -4 tsk madeira essens
  • Glasyr
  • 500 g Philadelphia färskost, naturell
  • 5 dl florsocker
  • 1 apelsin
  • 1 tsk apelsin arom
  • 5-8 droppar orange hushållsfärg
  • Instruktioner

    1. Finhacka fikonen och låt dem ligga och dra i madeira essensen.
    2. Smörj en långpanna, 30 x 40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Vänd till sist ner fikonhacket och essensen.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 24-40 minuter i 175 grader. Låt svalna.
    4. Glasyr: Riv skalet på apelsinen, och pressa saften. Rör ihop saft och skalrasp med de andra ingredienserna till en slät glasyr, Smak- och färgsätt glasyren efter eget tycke och smak.
    5. Bre ut glasyren på kakan då den svalnat och garnera efter önskemål.
    6. Hoppas att det skall smaka!

    Liknande recept

    4.6
    30-35
    66

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben