Alla fiskars gryta

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

Fiskgryta som görs på blandad fisk. Har du inte de sorter jag har använt, byt till de du har!.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 tsk olja
  • 4 dl wokgrönsaker alt. blandade grönsaker i mindre bitar
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl vatten
  • 4 dl matlagningsgrädde, går jättebra med 4 %
  • 600 g blandad fisk t ex. rödspätta, pollock, kummel och lax
  • 2-3 msk hackad persilja
  • 2-3 msk hackad dill
  • 1 msk grovkornig senap
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 dl crabsticks i bitar
  • 3 dl Skalade räkor
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och bryn den lätt i oljan. Lägg i wokgrönsaker och fräs någon minut. Lägg i buljongtärningen och häll på vatten och matlagningsgrädd. Låt allt koka ihop tills grönsakerna är knappt klara.
    2. Dela fisken i mindre bitar och lägg ner den i grytan. Blanda ner hackad persilja, hackad dill och senap. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra tills fisken är klar. (Bitar om 2x2 cm tar ca 5 minuter.) Rör till sist ner crabsticks och räkor. Låt allt bli genomvarmt.
    3. Servera med kokt ris eller potatis.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Nu är det gryttider
    Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...

    Jörgens fisksoppa
    I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...

    Vitlökens Dag!
    Igår och idag dag firar man Vitlökens Dag på Öland. Vitlök (Állium sat...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben