Fiskgryta som görs på blandad fisk. Har du inte de sorter jag har använt, byt till de du har!.
Ingredienser
1 gul lök
1 tsk olja
4 dl wokgrönsaker alt. blandade grönsaker i mindre bitar
1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
4 dl matlagningsgrädde, går jättebra med 4 %
600 g blandad fisk t ex. rödspätta, pollock, kummel och lax
2-3 msk hackad persilja
2-3 msk hackad dill
1 msk grovkornig senap
Salt
Vitpeppar
2 dl crabsticks i bitar
3 dl Skalade räkor
Instruktioner
- Hacka löken och bryn den lätt i oljan. Lägg i wokgrönsaker och fräs någon minut. Lägg i buljongtärningen och häll på vatten och matlagningsgrädd. Låt allt koka ihop tills grönsakerna är knappt klara.
- Dela fisken i mindre bitar och lägg ner den i grytan. Blanda ner hackad persilja, hackad dill och senap. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra tills fisken är klar. (Bitar om 2x2 cm tar ca 5 minuter.) Rör till sist ner crabsticks och räkor. Låt allt bli genomvarmt.
- Servera med kokt ris eller potatis.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Nu är det gryttider
Jag är egentligen en utpräglad sommarmänniska som njuter av värmen och...
Jörgens fisksoppa
I vår monter på Det Goda Köket på Älvsjömässan gör Jörgen succé med de...
Vitlökens Dag!
Igår och idag dag firar man Vitlökens Dag på Öland. Vitlök (Állium sat...