Allt-i-ett lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Hittade det här receptet när jag skulle ha middagsbuffé med olika rätter för både barn och vuxna, alla gillade det och sedan dess gör jag bara denna lasagne

Ingredienser

  • Cirka 10 lasagneplattor
  • 1 gul lök
  • 1 msk margarin
  • 400 g nötfärs
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 buljongtärning
  • 1-2 tsk cayennepeppar
  • Svartpeppar efter smak
  • Salt efter smak
  • Ev en liten skvätt rödvin
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 3 dl mjölk
  • Cirka 3 dl riven ost, lagrad smak
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs lök och färs under omrörning och häll över i en rejäl gryta. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning och koka ihop lite. Smaka av med salt och tillsätt eventuelt lite mer vätska mot slutet.
    2. Blanda i crème fraiche och mjölk. Koka på svag värme ett par minuter. Rör ner ungefär hälften av osten och blanda ner 1-2 tsk salt samt cayennepeppar, svartpeppar och eventuella andra kryddor efter smak.
    3. Varva lasagneplattor och sås i en ugnssäker form. Börja och sluta med sås. Strö över resten av osten. Gratinera i mitten av ugnen på 225° i cirka 30 minuter.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (1)

    fairy11 12 februari 2012

    Fantastiskt enkel och god lasagne! Skönt att slippa allt strul med bechamelsås! Hela familjen vart jätteförtjusta, även dottern som inte älskar ost! Jag tog en 10% Slankedancia ost och en cremefraiche på 8% samt 10% färs.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben