Alsassiskt färslåda

Serverar: 4 portioner

Gränslandet mellan Tyskland och Frankrike bjuder på mycket gott, inte bara vin.

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 1 purjolök
  • ½ kg potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk salvia
  • 2 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • 2 msk Dijonsenap
  • Instruktioner

    1. Skär purjon i småstrimlor. Fräs i en stekpanna med lite fett i 5-10 minuter tillsammans med den pressade vitlöken. Fräs fläskfärsen tills den börjar bli genomstekt. Salta och peppra.
    2. Skala och tärna potatisen. Stek den i panna tills den är nästan färdig. Strö över salvian.
    3. Blanda färs, purjolök och potatis i ett ugnsfast fat. Vispa lätt äggen med mjölken och senapen. Häll över.
    4. Sätt in i ugnen, 200 grader ca 25 minuter.
    5. Drick ett glas skummande öl eller ett svalt alsassiskt vin till. Det är gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben