Gränslandet mellan Tyskland och Frankrike bjuder på mycket gott, inte bara vin.
Ingredienser
500 g fläskfärs
1 purjolök
½ kg potatis
2 vitlöksklyftor
1 tsk nymald svartpeppar
1½ tsk salt
2 tsk salvia
2 ägg
1½ dl mjölk
2 msk Dijonsenap
Instruktioner
- Skär purjon i småstrimlor. Fräs i en stekpanna med lite fett i 5-10 minuter tillsammans med den pressade vitlöken.
Fräs fläskfärsen tills den börjar bli genomstekt. Salta och peppra.
- Skala och tärna potatisen. Stek den i panna tills den är nästan färdig. Strö över salvian.
- Blanda färs, purjolök och potatis i ett ugnsfast fat.
Vispa lätt äggen med mjölken och senapen. Häll över.
- Sätt in i ugnen, 200 grader ca 25 minuter.
- Drick ett glas skummande öl eller ett svalt alsassiskt vin till. Det är gott.
Liknande recept
Kommentarer (0)