Färslåda med potatistäcke

Serverar: 4 portioner

En god vardagsrätt.

Ingredienser

  • 1 msk olja
  • 30 g smör
  • 2 strimlade purjolökar
  • 400 g blandfärs
  • 125 d hackad peperoni
  • 1 msk hackad färsk oregano
  • 4 medelstora potatisar
  • 1 1/4 dl riven ost
  • 3 ½ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Tillsätt purjolöken och fräs den under omrörning på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt färs och peperoni. Bryn på stark värme i 4 minuter tills all vätska dunstat bort. Bryt sönder ev klumpar med en gaffel. Rör ner oreganon och ställ åt sidan.
    2. Skala potatisarna och skär dem i skivor på ca 3 mm. Koka skivorna i en kastrull i 3 minuter eller tills de är nätt och jämnt mjuka. Häll av vattnet och skölj i kallt vatten. Häll av igen. Lägg hälften av potatisskivorna i botten av en 1 ½ liters ugnsfast form. Lägg över köttfärsblandningen och toppa med resten av potatisen. Strö över ost och häll på grädden. Ugnsbaka i ca 30 minuter. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben