Lök- och färslåda

Serverar: 4 portioner

Färs och mycket lök

Ingredienser

  • 300 g fläskfärs
  • 400-500 g gul lök
  • Matfett til stekning och till formen
  • 1 tsk salt
  • Peppar
  • 1/2 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk eller gräddmjölk
  • 1 dl buljong
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken i skivor. Fräs löken riktigt mjuk och gyllengul i matfett i en stekpanna på svag värme. Arbeta färsen med salt och peppar. Låt ströbrödet svälla i mjölken 10 minuter. Arbeta in blandningen i färsen, som ska vara lös.
    2. Smörj en ugnssäker form med matfett. Bred ut hälften av löken i formen, därefter färsen och sist resten av löken. Fukta ytan med buljong. Grädda i 200 grader ca 30 minnuter. Tiden beror på formens storlek.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben