Torsk med potatistäcke

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lättlagad rätt består av varvad torskfilé och skivad potatis under ett frasigt smultäcke. Alltsammans tillagas i ugn och sköter sig själv.

Ingredienser

  • 4 msk smör
  • 4 skivade potatisar av en fast sort
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 tsk grovmalen senap
  • 1 tsk garam masala
  • 1 krm chilipulver
  • 2 1/2 dl smulat vitt bröd
  • 4 torskfiléer på ca 175 g vardera
  • 50 g riven gruyèreost
  • Salt
  • Peppar
  • Dillkvistar till garnering
  • Instruktioner

    1. Smält hälften av smöret i en stekpanna och fräs potatisen i ca 5 minuter så att den får färg. Ta potatisen ur pannan med en hålslev.
    2. Lägg i resten av smöret tillsammans med lök, senap, garam masala, chilipulver, hackad dill och brödsmulor. Fräs i 1-2 minuter under omrörning.
    3. Täck botten på en ugnseldfast form med potatisskivor. Lägg torskfiléerna ovanpå och täck dem med resten av potatisen. Krydda med salt och peppar.
    4. Fördela den kryddstarka blandningen över potatisen och strö över riven ost.
    5. Sätt ugnen på 200 grader och grädda i 20-25 minuter tills täcket fått färg och fisken är färdig.
    6. Garnera med dillkvistar och servera genast.
    7. Tips: Vilken fisk som helst kan användas. Laxfiléer eller laxkotletter gör rätten riktig lyxig.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben