Falukorv med knaprigt potatistäcke o skånsk senapssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En lite festligare vardagsrätt.

Ingredienser

  • 6 st potatisar
  • 500 gr falukorv
  • salt
  • peppar
  • timjan
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • sås
  • 2 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • senap efter din egen smak
  • Instruktioner

    1. Riv potatisarna på den grova sidan på rivjärnet. Salta, peppra och strö över timjan. Skär falukorven i 2 cm sneda bitar. Doppa i vetemjöl, sedan i vispat ägg. Klä in korven med potatisblandningen. Stek i rikligt med margarin.
    2. Såsen. Smält margarinet tillsätt vetemjöl. Häll i buljongen och matlagningsgrädden. Låt koka en stund. Sätt till senap

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    em_elie 11 december 2008

    Det var riktigt Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben