Falukorv med knaprigt potatistäcke o skånsk senapssås
Serverar: 4 portioner
Tid: 40 minuter
En lite festligare vardagsrätt.
Ingredienser
6 st potatisar
500 gr falukorv
salt
peppar
timjan
1 dl vetemjöl
1 ägg
sås
2 msk margarin
2 msk vetemjöl
2 dl buljong
2 ½ dl matlagningsgrädde
senap efter din egen smak
Instruktioner
Riv potatisarna på den grova sidan på rivjärnet.
Salta, peppra och strö över timjan.
Skär falukorven i 2 cm sneda bitar.
Doppa i vetemjöl, sedan i vispat ägg.
Klä in korven med potatisblandningen.
Stek i rikligt med margarin.
Såsen.
Smält margarinet tillsätt vetemjöl.
Häll i buljongen och matlagningsgrädden.
Låt koka en stund. Sätt till senap
Det var riktigt Gott!