Ambrosiakaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Ambrosiakaka tar mig tillbaka till barndomen. Denna är gjorde med fin sockerkaka som grundkaka. En god kaka som passar bra till förmiddagskaffet.

Ingredienser

  • 150g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl (180 g)
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl apelsinsaft, färskpressad
  • Rivet skal från en apelsin
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 3 msk färskpressad apelsinsaft
  • 50 g syltade, hackade apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en 1 ½ liters kakform.
    2. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det. Rör ner den färskpressade apelsinsaften. Häll smeten i formen.
    3. Grädda på nedersta falsen cirka 45 minuter.
    4. Glasyren Rör samman florsocker och pressad apelsin. Bred glasyern över den avsvalnade kakan och strö över apelsinskaltärningarna.

    Liknande recept

    3.2
    1 h 40 min
    1
    2

    Kommentarer (2)

    up1 30 december 2010

    Tack! För receptet, den blev jättefin - istället för min vanliga Ambrosiakak...Och den påminner mig om en Apelsinkaka jag /vi baka på Huslig Ekonomi i Högstadiet. SÅ det blev Nostalgi! (I huslig använde vi Citron istället för Apelsin). Glasyren Gör jag i mindre mängd för jag har gjort i en rund form. Nyårskak för Larssons blev det!!

    Cassiopeya 30 december 2010

    Vad härligt att du gillar den! Kan tänka mig att det går lika bra med citron som apelsin :D Får jag testa nästa gång. Håller med om att det blir mycket glasyr, den fullkomligt svämmar över, men gott är det :p

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben