Ambrosiakaka tar mig tillbaka till barndomen. Denna är gjorde med fin sockerkaka som grundkaka. En god kaka som passar bra till förmiddagskaffet.
Ingredienser
150g smör
2 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl (180 g)
1 tsk bakpulver
½ dl apelsinsaft, färskpressad
Rivet skal från en apelsin
Glasyr
3 dl florsocker
3 msk färskpressad apelsinsaft
50 g syltade, hackade apelsinskal
Tack! För receptet, den blev jättefin - istället för min vanliga Ambrosiakak...Och den påminner mig om en Apelsinkaka jag /vi baka på Huslig Ekonomi i Högstadiet. SÅ det blev Nostalgi! (I huslig använde vi Citron istället för Apelsin). Glasyren Gör jag i mindre mängd för jag har gjort i en rund form. Nyårskak för Larssons blev det!!
Vad härligt att du gillar den! Kan tänka mig att det går lika bra med citron som apelsin :D Får jag testa nästa gång. Håller med om att det blir mycket glasyr, den fullkomligt svämmar över, men gott är det :p