Glutenfri ambrosiakaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 25 minuter

Den här gillar min dotter och sambo.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 3 dl semper mix, alt. fin mix, lågprotein mix
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk vatten
  • 50 g apelsinskal, syltade, hackade
  • Instruktioner

    Rör fett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget och rör om ordentligt. Rör ner mix blandad med bakpulver. Häll smeten i en smord bröad form 24 cm i diameter. Det går utmärkt att bröa med pofiber. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Bred det över den avsvalnade kakan. Strö över syltade, hackade apelsinskal.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben