American Beauty Cake

Serverar: 12-14 portioner

En härligt fyllig och helt glutenfri chokladfrestelse!

Ingredienser

  • 300 g mörk choklad, 70 %
  • 225 g smör
  • 6 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl mörkt muscovadorörsocker
  • 1 msk vaniljsocker fairtrade
  • 2 msk mörk rom eller valfri likör
  • Mousse
  • 50 g smör
  • 175 g mörk choklad, hackad
  • 3 äggulor
  • 3 msk mörkt muscovadorörsocker
  • 1 msk vaniljsocker fairtrade
  • 3 äggvitor
  • 2 dl vispgrädde
  • Glaze
  • 1 dl vispgrädde
  • ½ dl ljus sirap
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g mörk choklad, hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett papper i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
    2. Hacka chokladen. Smält smöret, ta bort från plattan och häll i chokladen, rör tills den smälter. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt rommen och häll smeten i formen. Grädda 50-60 minuter, tills kakan har stannat. Ta ut kakan och låt svalna.
    3. Mousse: Smält smöret, ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker. Tillsätt den smälta smör- och chokladblandningen och rör runt. Vispa äggvitorna hårt. Vänd försiktigt ner äggvitan, en tredjedel i taget.
    4. Vispa grädden och vänd försiktigt ner i moussen tills den är helt jämn. Fördela moussen ovanpå den avsvalnade chokladkakan. Täck med plastfolie och ställ i frysen i minst 6 timmar.
    5. Glaze: Koka upp grädde och sirap i en liten kastrull. Ta av från plattan och tillsätt vaniljsocker och choklad. Rör tills glazen är helt jämn och låt svalna.
    6. Ta ut kakan från frysen och ställ på ett tårtfat. Häll glazen på mitten av kakan och sprid ut den mot kanterna så det rinner ner lite. Ställ tillbaka i frysen och ta fram kakan 20-25 minuter innan den ska ätas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben