Amerikansk äggsallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Den är super god!

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1-2 tsk vinäger eller citronsaft
  • Några droppar tabasco
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Ev. 1 tsk senap (fransk osötad)
  • Ev. 6-8 gröna oliver (hackade)
  • 1 grönsalladshuvud
  • 4 tomater
  • 1 bit gurka
  • Instruktioner

    Blanda majonnäsen och de hackade äggen. Tillsätt vinäger och krydda med tabasco, salt, nymald vitpeppar och ev senap och oliver. Salladen skall vara stark, nästan brännande, i smaken. Lägg upp äggmajonnäsen på salladsblad med tomatklyftor och tunt skivad gurka i grupper runt om. Servera salladen med smör och bröd som lunchrätt. Äggmajonnäsen är också god att lägga mellan dubbla vita brödskivor som lunchsmörgås eller som drinktilltugg på kavring eller i krustader.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben