Amerikansk chokladfudge

Serverar: 60 portioner

Tid: 40 minuter

Sött - Gott.

Ingredienser

  • 2 ½ dl pecannötter eller valnötter
  • 1 msk smör
  • 1 nypa salt
  • 1 burk kondenserad mjölk (395 g)
  • 200 g ljus choklad
  • 300 g mörk choklad (gärna 70%)
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en form, ca 20x20 cm, med bakplåtspapper (eller en avlång form för limpor går också bra).
    2. Hacka nötterna och sprid ut dem glest på en plåt. Rosta dem i ca 10 min – passa noga så att de inte bränns.
    3. Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan.
    4. Hacka all choklad fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk.
    5. Smält chokladen över vattenbad. Rör om ordentligt.
    6. Blanda ner nötter och vanilj i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked.
    7. Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme.
    8. Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (5)

    Maahl 10 december 2008

    Lätt att göra och mycket gott. Men gud va med choklad som gick åt, jag samlade ihop en massa olika öppnade choklad-kakor + två oöppnade. Blev en blandning av mörk choklad, blockchoklad, vid choklad och bakchoklad från spanien. :)

    hannedal2 22 januari 2009

    Supergoda som alla generationer uppskattar! Jag hade i jordnötter istället plus mashmallows och dumle. Sen blev jag sjuk och hann inte göra mer julgodis, men de vart ju perfekta eftersom de innehöll allting!

    kittypie 20 december 2009

    Gjorde 2 satser av denna då den var så gudomligt god. Den första gjorde jag direkt efter receptet, underbart med pecannötter. Den andra hade jag en osaltad nötmix i, med alla möjliga nötter, blev också toppen. Pecannötter är dock min favorit :)

    PauliXen 22 augusti 2010

    SJUUUUUUUKT goda :) Dessa gjorde riktig succé !

    micromat 5 december 2013

    Hallå! Jag har gjort detta recept en gång förut. Mitt problem var att smeten skar sig, så det blev en massa fett som rann ur fudgen. Är det någon som vet vad detta kan bero på? Kan man lägga i den kondenserade mjölken på slutet efter att chokladen smält? Är ganska säker på att det inte kom in några vattenångor i smeten, så det kan det nog inte vara. Mvh Micromat :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben