Amerikansk citronmarängpaj

Serverar: 6 portioner

En god efterrättspaj

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 2 msk vatten
  • 1 st citron
  • 4 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 1 dl majzena
  • 4 st äggula
  • 1 msk smör
  • 4 st äggvita
  • 1,5 dl socker
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Lägg mjölet i en skål, fördela smöret med fingertopparna till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en deg. Låt den vila kallt ca. 1 timme.
    2. Kavla ut degen till en rund kaka och klä en pajform med den.Grädda i 225 gr. ca 15 minuter. Låt svalna.
    3. Fyllningen: Blanda citron, socker och majzena med vattnet i en kastrull. Koka upp. Tillsätt äggulorna och låt krämen koka upp. Tillsätt det rivna citronskalet och smöret. Låt krämen svalna.
    4. Häll den avsvalnade krämen i pajskalet.
    5. Marängen: Vispa vitorna till skum, vänd ner sockret försiktigt.
    6. Bred marängen över citronkrämen. Låt pajen stå i ugn 7-8 minuter, eller tills den har fått fin färg.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben