Amerikansk krabbquiche

Serverar: 4 portioner

Blev bjuden på den här pajen på en "tantmiddag" hos en väninna. Det var suveränt gott med ett glas torrt vitt till och en fräsch sallad. Fanns inte en smula kvar när tanterna kalasat. Såklart att jag avkrävde väninnan på receptet. Sen dess har jag gjort den här många gånger - alltid lika god. Vari det "amerikanska" består vet jag inte...men den heter så.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 gram smör
  • 3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 msk hackad schalloten - eller salladslök
  • 2 msk smör
  • 2 1/2 dl krabbkött (från burk går utmärkt om man inte vill lyxa till det direkt från krabban)
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 msk torrt vermouth eller torrt vitt vin
  • 3 ägg
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabt ihop till en deg. tryck ut degen i en pajform, nagga den med en gaffel och ställ in i kylen.
    2. Så var det dags för fyllningen : Fräs löken i smöret. Tillsätt krabbköttet, salt och peppar och låt puttra i ettt par minuter. Tillsätt vermouthen/vinet och låt puttra någon minut till. Ta bort från värmen och låt svalna.
    3. Vispa äggen. Rör i grädde, tomatpuré och krabbköttet från stekpannan.
    4. Ta ut pajformen från kylen. Strö över halva mängden riven ost i pajskalet. Häll i krabbfyllningen och strö över resten av osten.
    5. Grädda i 225 grader 30-40 min.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (2)

    mumsan 30 december 2009

    å vilken härligt fluffig fyllning!

    cuddly96 20 november 2013

    Smarrig! Hade den till kräftkalaset, det fans inte en "tant" så långt ögat nådde, och det tog slut ändå.. ;) haha

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben