Amerikansk kycklingsallad

Serverar: 4 portioner

En annorlunda, lätt sötad avokadodressing kan sätta piff på den enklaste sallad.

Ingredienser

  • 4 dl kycklingbuljong
  • 3 kycklingfiléer
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och halverad
  • 4 skivor rökt kalkon eller skinka
  • 1 salladshuvud eller blandade sorter
  • 2 dl rostade brödtärningar
  • 8 körsbärstomater i halvor
  • 40 g roquefortost i små tärningar
  • Dressing
  • 1 mogen avokado, urkärnad och skalad
  • 2 msk färskpressad limejuice
  • 1.25 dl tomatjuice
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongen i en kastrull. Lägg i kycklingköttet och vitlöken och låt det sjuda under lock på medelvärme tills köttet är genomkokt och inte längre rosa inuti, ca 15 minuter. Häll upp kycklingkött och buljong i en låg glasform och låt svalna. Täck över med plastfolie och ställ i kylskåpet 30 minuter så att det blir ordentligt nedkylt.
    2. Strimla och knaperstek det rökta köttet långsamt i en fettsnål stekpanna. Låt det eventuellt rinna av på hushållspapper.
    3. Mixa samman avokado och limejuice till dressingen. Tillsätt tomatjuicen - fortsätt mixa eller blanda alltsammans i en matberedare med metallknivar.
    4. Skölj salladen, dela den och fördela på fyra tallrikar. Lägg sedan på kycklingkött, krutonger, tomater och ost. Toppa med litet knaperstekt kött och skeda slutligen över dressing. Servera genast.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben