Amerikansk limepaj

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

En frisk och god paj som man kan göra kalorisnål om man väljer digistivekex med lågfetthalt.

Ingredienser

  • 60 g margarin
  • 140 g digistivekex (med lågfetthalt), krossade
  • 3 ägg
  • 1 burk kondenserad mjölk, ca 400g
  • Finrivet skal och pressad saft av 3 limefrukter
  • Ev 3-4 droppar grön hushållsfärg
  • 2 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet i en kastrull. Blanda ner de krossade kexen. Lägg blandningen i en pajform med låg, löstagbar kant, ca 25cm i diameter. Tryck ut den i formen och lite upp på kanten. Låt formen stå i kylskåpet ca 15 min.
    2. Sätt ugnen på 175 grader, varmluftsugn på ca 160 grader.
    3. Skilj äggulorna från äggvitorna. Vispa i hop äggulorna med den kondenserade mjölken och tillsätt skal och saft av limefrukterna. Färga eventuellt med några droppar grön hushållsfärg. Häll blandningen i pajformen. Grädda i ugnen tills fyllningen har selnat, 15-20 min.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum med elvisp. Tillsätt lite socker i taget och vispa kraftigt till en fast marängsmet.
    5. Bred ut marängsmeten över pajen. Grädda i ugnen ytterligare 5-6 min till ytan har fått lite färg.
    6. Låt pajen svalna ca 15 min eller låt den kallna helt innan den serveras.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (2)

    EowynUndomiel 21 oktober 2008

    verkar supergott. men digestivekex med låg fetthalt, vilket märke gäller då? Är det McVities som har dem eller?

    helle79 22 oktober 2008

    Jag tror de har det.Annars tror jag att digestivekex med lågfetthalt ligger på samma hylla som de vanliga.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben