Amerikansk mussel - och majssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mättande och god soppa

Ingredienser

  • 300 g konserverade små blåmusslor
  • 2 msk torrt vitt vin
  • 4 tsk smör
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 st morot, liten i små tärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 dl fiskbuljong
  • 2 dl vatten
  • 450 g potatis, tärnad
  • 1 1/4 dl majskorn, kokta
  • 4 1/2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja, hackad till garnering
  • Instruktioner

    1. Låt musslora rinna av och spara spadet. Smält smöret i en kastrull och tillsätt lök och morot, fräs under omrörning tills löken mjuknat utan att ta färg. Tillsätt mjöl och fräs ytterligare några minuter.
    2. Häll i buljong under omrörning, tillsätt musselspadet. Koka upp under omrörning. Tillsätt potatis, majs och mjölk och rör om väl, sänk värmen och låt sjuda försiktigt, delvis övertäckt, i ca 20 minuter.
    3. Lägg i musslorna och låt koka ytterligare 4-5 minuter. Smaka av och krydda soppan.
    4. Strö hackad persilja över vid serveringen.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (1)

    bettan42 10 september 2012

    Underbar soppa. Jag hade frusna musslor och hoppade över vinet och tog mer buljong i stället. Så snabb och god, den blir en klar favorit i detta hus

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben