Amerikansk pannkakstårta

Serverar: 6 portioner

I amerika blandar man bakpulver i smeten och steker pannkakorna tjockare än vad vi gör. Här är det en tårta av härliga pannkisar! 327 kalorier per portion 11 g fett 8 g protein 47 g kolhydrater

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ½ dl standard mjölk
  • 3 ägg
  • 1 msk socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk neutral olja
  • 2 dl blåbär
  • Tillbehör
  • 200 g blåbär och hallon eller andra bär
  • 6 msk flytande honung
  • 2 tsk florsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöert i en kastrull på låg värme, tillsätt mjölken och ställ kastrullen åt sidan. Vispa äggen och socker i en bunke, tillsätt mjölkblandningen och rör om.
    2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. T illsätt mjölkblandningen försiktigt i smeten- rör inte för mycket, då blir pannkakorna hårda. Smeten behöver inte vara helt slät.
    3. Hetta upp olja i en stekpanna. Häll i smet till 3-4 pannkakor, lägg blåbär på varje pannkaka, stek 1-2 minuter per sida.
    4. Lägg upp pannkakorna på ett fat med bär emellan och ovanpå. Ringla över honung och pudra florsocker ovanpå.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben