Amerikansk picklessallad

Hittade detta recept i en gammal kokbok om konservering. Tryckt 1942.

Ingredienser

  • Version 1
  • 1 kg tomater ( ca 12 st)
  • 4 rödlökar ( ca 150g)
  • 2 röda spanska pepparfrukter / chili peppar
  • 3 msk brun farin
  • 2 msk salt
  • 4 dl vitvinsvinäger
  • Version 2
  • 1 kg tomater ( ca 12 st)
  • 1 rödlök ( ca 75g)
  • 1 röda spansk pepparfrukt / chili peppar
  • 3 msk brun farin
  • 1 msk salt
  • 2 tsk malda nejlikor
  • 2 tsk malen kanel
  • 2 tsk muskotnöt
  • 4 dl vitvinsvinäger
  • Instruktioner

    1. Beredning: Skålla tomaterna genom att doppa dem i kokhett vatten och drag av skalen. skär dem i bitar. Skala löken och hacka den fint. Tvätta pepparfrukten och skär den fint i tärningar. Tips! När jag jobbar med chilipeppar brukar jag använda sax och ett 1 dl mått i aluminium. Lägg chilifrukten i dl måttet och klipp den till önskad storlek. På detta sätt slipper du ta i den och få det sedan i ögonen. Lägg alla ingredienser i en stor kastrull och låt det långsamt koka i omkring en timme. Rör då och då. Se till att blandningen inte bränner vid. Massan skall ha en tjock konsistens när den är färdig.
    2. Smaka av och häll upp i burkar eller dubbla plastpåsar och frys sedan in i portionsstorlek. Eller paraffinera burkarna och förvara mörkt, torrt och svalt. Man kan även sterilisera burkarna vid 80 grader i 15-20 minuter. OBS Detta recept innehåller inget konserveringsmedel.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben